Kameran takana

Kuka on Katri?

Olen 29-vuotias paljasjalkainen tamperelainen, joka katsoo maailmaa kameran lävitse. Valokuvaaminen on intohimoni ja haluan ammentaa kuvaamista boudoir-kuvausten, henkilökuvausten, yritysten ja tapahtumien parissa. Reipas ja rempseä, joka omaa hyvän pelisilmän kuvaustilanteissa.

Pääpainoni valokuvauksessa on asenteellisesti vahvoissa ja mieleenpainuvissa valokuvissa. Kuvaustilanteessa kommunikoin paljon ja ohjeistan kuvattavaa kuvauksissa. Näytän konkreettisesti, miten kuvattavana olevan henkilön kannattaa olla eri poseerauksissa ja asennoissa. Heittäydyn itse peliin täysillä mukaan, jotta kuvausten lopputulos on paras mahdollinen!

Miten minusta tuli valokuvaaja? 

Ystäväni soittivat bändeissä ja halusin mukaan keikkareissuille, joten tuntui luonnolliselta ottaa kamera omaksi instrumentiksi ja alkaa valokuvaamaan heitä. Silloin tajusin, että tämä on mun juttu!

Ensimmäisen oikean järjestelmäkamerani sain 15-vuotiaana lahjaksi ja nyt kamera on kulkenut kädessä jo yli 10 vuotta. Kamera kasvoi lähes heti käteeni kiinni ja huomasin, miten pystyn hyödyntämään sitä tarinan tilanteiden tallentamiseen, kerrontaan ja kauniisiin hetkiin.

Vahva kiinnostus esittävään taiteeseen kuten sirkukseen, burleskiin, näyttäviin asukokonaisuuksiin, estraditekniikan luomiin illuusioihin, musiikin- ja taiteen eri muotoihin ja ihmisten kuvaamiseen syntyi jo nuorena. Kiinnostuksen kohteet ajoivat minut opiskelemaan ja työskentelemään media-alalalle. Pääaineenani ammattikorkeakoulussa oli teatteri-ja tapahtumavalaisu, jonka antamia oppeja hyödynnän paljon valokuvauksessa.

Missä ja mitä kuvaan?

Työskentelen Tampereella ja minulta löytyy studio Tampereen keskustasta Itsenäisyydenkadulta. Kuvaan pääsääntöiseti studiollani, ja Tampereen sekä Pirkanmaan alueella miljöössä ja asiakkaan toivomissa tiloissa. Teen tapahtumakuvauksia sovitusti ulkopaikkakunnilla.

Olen erikoistunut kuvaamaan sensuelleja boudoir-kuvia. Kuvauksissa ohjeistan kuvattavaa, jotta kuvaus tilanne on mahdollisemman rento. Henkilökuvauksissa suunnitellaan yhdessä kuvausten yhteydessä millaiset henkilökuvat sopivat juuri sinulle ja käyttö tarpeitasi ajatellen.

Onko sinulla yritys ja tarvitset apua visuaalisen sisällön tuotantoon? Kuvaukset ja graafinen suunnittelut onnistuvat kauttani hyvässä yhteistyössä. Laadukkaat kuvat nettisivuille tai sosiaalisen mediaan. Haluatko vain nauttia juhla illasta ja saada dokumentaarisen kuvapaketin illan tärkeimmistä hetkistä läheisten ihmisten kanssa? Tapahtuma kuvaukset juhliisi ja yritystapahtumiin.

Jatkuva valokuvausprojekti:  Rock’n’tits

Lue lisää projektista: www.rockntits.com
Kuuntele Rock’n’tits podcastiä!
Kuinka valokuvanäyttely syntyy?”Kysyi Titta, kun tatuoi nuorta valokuvaajaa Katria vuonna 2013. Tuosta lauseesta lähti idea tehdä omannäköinen valokuvien sarja, josta nyt ollaan suunnittelemassa viidettä valokuvanäyttelyä.

Ensimmäisen valokuvanäyttelyn suunnittelu lähti liikkeelle työnimellä oli Rokkia ja Tissejä. Mielestämme nimi oli osuva, provosoiva ja kiteytti ajatuksemme niin hyvin, että se myös jäi koko homman viralliseksi nimeksi.
Ensimmäisessä valokuvasarjassa (2014) keskeisenä teemana oli vahva naiskuva. Halusimme saada kuviin munaa ja näyttää, että mimmeissä on asennetta. Vaikka paskoja asioita tapahtuu, niistä selvitään, kukin omalla tavallaan.
Toinen osa kuvattiin kesällä 2015. Mukana oli enemmän malleja – myös miehiä – mikä toi oman lisänsä tiimin aikatauluttamiseen ja liikuttamiseen. Kuvat olivat teknisesti haastavampia, kuvien tarkoitusta mietittiin paljon enemmän ja molempien sukupuolten mukanaolo toi kuviin uudenlaista jännitettä.
Valokuvaprojektin toisessa osassa kuvataan ihmissuhteiden hankaluutta, motiiveja yksilön käyttäytymisen takana ja ihmisen tapoja reagoida vastoinkäymisiin. Miksi joku on suositumpi kuin toinen? Kuinka vilpittömiä olemme? Keneen tai mihin voi luottaa? Vaikka ympärillä olisi loputon määrä viihdettä, ihminen voi tuntea olevansa yksin. Projekti pohtii elämää ryhmässä ja ryhmän paineen alla – onko ajanvietto ajan tuhlausta vai laatuaikaa?
Kolmatta valokuvanäyttelyä alettiin suunnitella huhti-toukokuussa 2016. Nimensä mukaan #ROCKNTITS liittyy sosiaaliseen mediaan. Instagram, Facebook, Snapchat ja muut sovellukset ovat arkisia asioita ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Kun ennen profiilissa julkaistiin kuulumisia ja muistettiin esimerkiksi juhlapäiviä, täyttävät somen nykyään stereotypiset selfiet, belfiet ja pitkälle muokatut kuvat. Kuinka suuri osa identiteettiämme muodostuu sähköisesti? Kun älylaitteesta loppuu akku, mitä meistä jää jäljelle?

Neljännessä valokuvanäyttelyssä käsittelimme tämän päivän syntejä ” Seven sins”. Geenimanipulaatio, ympäristön saastuttaminen, huumeiden käyttö, köyhyyden aiheuttaminen, ihmisen perusoikeuksien rikkominen yms. Vanhat synnin määritelmät eivät enää riitä muuttuvassa maailmassa.
Mikä on sinun mielestäsi syntiä?

Koulutus

Lapin yliopisto, Valokuvauksen perusteet 25 OP
Media-assistentti, Tampereen ammattikoulu 2011
Medianomi, Tampereen Ammattikorkeakoulu 2015

Näyttelyt

2014 / Rokkia ja tissejä VOL 1
Free Bird Tattoo / Satamakatu

2015 / Rokkia ja tissejä VOL 2 / Tampere
Kaijakka, Tampere
Helsinkin Ink, Kaapelitehdas

2016 / #rockntits
Rokkibaari bändäri, Tampere
Helsinkin Ink, Kaapelitehdas

2017 / Seven Sins
Below Zero Tattoo Gallery, Tampere

2019 / Rock’n’tits – Kasvot yksinäisyydelle
Below Zero Tattoo Gallery, Tampere

2021 / KEHO / Tampere film festival

Yhteistyökumppanit

Below Zero Tattoo Gallery
Rock’n’tits
Tampere Burlesque

WordPress.com.